torsdag 6 september 2012

Hur ska det gå??

Nu har alla tre kurserna för mig kommit igång på allvar. "Mat och miljö" startade med att var och en skulle göra en miljöanalys på sig själva, genom att gå in på WWF:s hemsida och göra testet ett ekologiskt fotavtryck. Resultat blev helt klart nedslående! Jag hade faktiskt inte trott att mitt avtryck skulle vara riktigt så dåligt som det faktiskt blev, vi har ju "klimat och energisäkrat" vårt hem (det var förresten den delen på testet som blev bäst, så det var ju skönt i alla fall), vi äter mestadels ekologiskt och närodlad mat, har bytt ut 1-2 köttmål i veckan mot vegetariskt, men det var definitivt inte tillräckligt. Det känns ungefär lika effektfullt som en spott i havet just nu, det vi gör i matväg alltså. MEN... inte nedslås av detta, det fanns mycket förslag på hur man kan förbättra det hela och en rannsakan av sig själv och sitt konsumerande över lag behövs nog allt med jämna mellanrum. Här mina vänner är länken, där ni kan gå in och testa hur just era fotavtryck på miljön ser ut. Jag säger bara testa och utmana er själva till förbättringar! ;)

Ekologiskt fotavtryck

Psykologin känns lite sisådär ärligt talat och det är inte en kul känsla för något jag sett fram emot så pass mycket. På en vecka ska vi läsa två kapitel i en engelsk psykologibok, för att i veckan som kommer få första testet - ett multiple choice test som ska klaras av på en kvart. Vi får väl se hur det går helt enkelt. Jag ska ta och göra en mind map över de områden det berör och se om det går lättare att få in allt på det viset. Jag hade stor nytta av att göra så när jag läste psykologi på Komvux, så man kan ju hoppas det fungerar nu med.. Är oerhört tacksam över att inte behöva känna pressen från CSN på den här kursen i alla fall, utan känns det övermäktigt så är det ju faktiskt bara att hoppa av.

Nu är det höst, bara 7° varmt på morgonen, så Agnes fick plocka fram mössan när hon skulle till skolbussen. Hon konstaterade dock att till i morgon får hon nog leta fram ett par fingervantar med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar