söndag 9 september 2012

Häst-helg

Idag hade Agnes och Nelly sin andra "stor-häst lektion" för Sara. Det gick jättebra, de är så kanon duktiga tjejerna. En stolt Agnes red ut från banan efter att ha kunnat förflytta vackra Freja sidledes alldeles själv flera gånger :)


Efter Agnes ridlektion hastade vi hem för att sno ihop en snabb lunch. Den här årstiden har man ju sådan tur att man alltid kan ha färsk svamp i kylen, så idag fick det bli en pasta och blandsvampsås till lunch. Det satt inte helt fel. Sedan bar det av upp till stallet igen för PNH-lektion för Joanna. Idag var det Emmy som fick köra övningarna, för första gången på lektion. Det gick så himla bra för dem. Annika var med Emmy och Oliver för att testa lite igen och det gick jättebra för henne med.
Suveränt kul var det i alla fall att se hur Emmy och Oliver faktiskt kunde kommunicera med varandra!
Oliver var helt slut efter passet, det märks att den mentala stimulansen tar mycket mer än ett hårt ridpass.  Det som var så roligt var att även Joanna kommenterade skillnaden det blivit på Oliver på den här månaden som gått sedan vi började med Parelli NH-övningar. Som hon sa var det en trött, hängig brun häst som första gången kom och idag är han helt med, glad och lär sig fort. Det har även blivit skillnad att rida honom nu, han är inte alls lika avtrubbad/avstängd som han var från början. Lilla gubben (nåja, så värst liten är han inte då), vad härligt om vi kan göra något bra för honom med!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar