onsdag 19 september 2012

Furie i fruktdisken

Märkliga människor det finns på olika poster här i samhället alltså. Jag var tvungen att komma ut lite nu på e m  och tänkte passa på att handla lite potatis, sötpotatis och så samtidigt, så jag tog och åkte iväg till affären. Väl där fanns det avocado, som jag tog upp och kollade på. Den var ljust grön och hård, det behövdes ingen ovarsam behandling för att se att den var omogen, alltså inget för mig. Det stod en kvinna där vid grönsakerna, en personal i affären alltså, som plockade upp frukt. Hon sneglade bara när jag kollade på avocadon. Sedan när jag tog upp en ask röda druvor för att kolla hur de såg ut, började hon slänga upp frukt lite hårdare. Den asken var alldeles mosig i botten, alltså inget av intresse, varvid jag tar upp nästa och ser att den asken är lite möglig. Vid det laget verkar hon helt vild, hon säger fortfarande ingenting, men blänger hätskt på mig och snor runt som en vilde bland frukten. Men herregud alltså, varför skulle hon ta det som ett personligt påhopp att kunderna vill kolla upp att de köper fräscha varor, eller gör inte hon samma sak när hon handlar? Behöver jag tillägga att jag inte stod kvar där bland frukten?! Skit samma kunde jag i alla fall tänka när jag kom hem, plommonen är alldeles perfekt mogna nu, så det är bara att passa på att äta direkt från källan. Enda nackdelen är väl att de kommer inte hålla så lång tid till, så då är man i alla fall hänvisad till vildarna i fruktdisken :S


Grabbarna grus i hagen fick fortsätta att ha sina täcken på sig idag, efter min morgontur med Sussie. Det har varit både blåsigt och kallt och enligt SMHI ska det börja regna på e m igen. Suck! Ja det är verkligen höstväder. Vill ha lite mer såna där härliga höstdagar med sol och krispig luft, innan vintern knackar på ju. Men jag hörde på radion nyss att det tydligen redan till helgen skulle komma frost i mellersta och södra Sverige, så alla som hade blommor de var rädda om skulle börja skola in dem nu. Känns som det blir lite i sista minuten i alla fall att börja skola in dem nu, men det är bara att börja med pelargonerna och mina fina bladkaktusar, som för övrigt har stått och blommat flitigt under en buske hela sommaren. De vill jag ju inte ska dö, så det är bara att börja pjåska lite med dem nu, innan de ska in i det torrare och tuffare inomhusklimatet igen. Bara att vänta på vår igen sedan....

Cyklamen tycker om vädret nu tydligen

Mina bladkaktusar måste börja få komma in nu

Undrar hur många spindlar som får plats i den här pelargonen?! :PInga kommentarer:

Skicka en kommentar