torsdag 16 augusti 2012

Utflykt med jobbet.

Nu har de flesta ordinarie i personalstyrkan på boendet börjat att komma tillbaka från sin semester. Detta innebär att vi vissa dagar är gott om folk där, som t ex idag. Det i sin tur kan innebära att man kan hitta på något spontant, kul med några av brukarna, vilket vi kunde idag. Vädret inbjöd verkligen till att få vara ute och de två brukare vi tog med oss älskar båda att åka bil och att fika :) Alltså bestämde vi att ta en sväng med Å:s bil, göra lite inköpsärenden som båda brukarna behövde och sedan hitta ett mysigt fikaställe. Vi landade så tillslut på otroligt, jättevackra Lövstad slott. Gott kaffe och hembakat bröd bjöds det på där och de hade t o m glutenfritt och laktosfritt i fikabrödsväg! En mycket härlig dag på arbetet måste jag säga, vilket är otroligt skönt som omväxling mot den intensiva tid som varit.Vi började med att titta in i vagnslidret som stod öppet för besökare. Vilka vagnar och slädar herrskapet höll sig med på den tiden det begav sig. Hade velat vara där och sett allt. Det var som både Å och jag sa, att när man kikade upp mot slottet från vagnarna, kunde man nästan höra knastret av hjulen i gruset och se de svarta vagnarna som stannade utanför slottsentrén för att släppa av de krinolinförsedda, vackra damerna och herrarna med färggranna kläder, krås och vadlånga byxor.


En mycket välanvänd vagn!


Som sagt, en ovanligt trevlig dag på arbetet var det idag och det kommer att finnas mycket att prata om i morgon med de som var med på utflykten :)

Boendet jag arbetar extra på ligger som i en liten oas mitt inne i stan. Kan förstå att både harar och andra djur söker sig dit till grönskan innanför de höga, gröna häckarna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar