onsdag 15 augusti 2012

Underbar förmiddag och nya brysselkex

På morgonen var Emmy och jag upp till stallet själva. Det var alldeles lugnt och stilla där, hästarna åt sin frukost, solen sken och varmt hade det hunnit bli. Vi kunde helt i lugn och ro pyssla med Freja och Oliver och sedan ta ett pass på ridbanan. Det var bara så härligt! Emmy och Freja körde igenom det de gjort på senaste lektionen och jag och Oliver övade bl a på galopp. Han tycker visst det är kanonbra att ha någon mer på banan samtidigt, för han håller igång som bara den då och han ville ha fart och springa. Det kändes lite som att han tänkte YES, äntligen lite fart igen! Ha  ha ha , lilla gubben så söt han är... Övade också både skritt och trav över bommar, som Sissi berättade att hon gör med en av sina hästar som är snubblig. Oliver tar i och gör stora kliv över bommarna, det känns nästan som han laddar för ett hopp :)

Jag bakade en sats med brysselkex efter lunchen. På lördag är det konfirmation äntligen för Emmy och vi får lite främmande som kommer och firar det med oss då på e m. Jag orkar inte hålla på att baka och laga mat igen nu, när jag kommer att arbeta ända tills dess, utan vi bestämde att vi köper hem färdig mat istället. Men till fikat efteråt tänkte jag att det kanske räcker med kaffe, bulle och någon kaka, när alla ändå förhoppningsvis är mätta av maten, därav kakbaket. Jag hade inte Lailas mjölmix hemma, utan fick baka dem på vanlig finmix och satte till fiberhusk själv. Eftersom degen blev väldigt torr och smulig, satte jag till både äggula och vatten och det verkar ha fungerat riktigt bra. Får se vad smakprovet visar sedan med. Blir det här bra, ska jag testa att baka dem på samma sätt igen, och sedan lägger jag ut receptet på den här varianten med i så fall. Fördelen med de här kakorna var att de höll formen ordentligt och flöt inte iväg. Traditionell röd kant kunde vi få till idag med ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar