torsdag 2 augusti 2012

Trädgårdsterapi


Igår började mina tre heltidsveckor med arbete. Var precis så trött i huvudet när jag kom hem, som jag trott jag skulle vara. Det var t o m så att jag glömde mina arbetsnycklar på jobbet, så jag fick ringa till nattvakten och be henne ta hand om dem åt mig. Hon stackarn var nog nästan rädd för att svara när det ringde, eftersom det som alltid när det handlar om vårdjobb är ont om folk, och hon var nog ganska säker på att det var någon som skulle sjukanmäla sig när det ringde vid den tidpunkten :) Glad blev hon när det bara var jag i alla fall ha ha ha..

Ledig dag idag och den har jag tillbringat med lite terapi i trädgården i det härliga sommarvädret vi fick idag. Första potatisen är upptagen, det blev inte mycket under de stånd jag tog upp, men de var desto större. Det kommer att bli en god, ljummen potatissallad med bondbönorna jag skördade idag igen och lite stekt laxfilé till det. Känns som något i alla fall jag kan leva med ;)
Där jag tagit upp potatisar provar jag med att sätta märgärt, som jag låtit växa till sig lite i krukor först. De jäkla snäckorna äter upp precis allt för mig jag direktsår.. Vi får se hur det går med det här nu då. Jag satte även ner lite sockerärt som jag gjort likadant med och byggde en mindre snygg, men förhoppningsvis effektiv klätterställning till de sockerärter som jag satt i en stor kruka.
Glädjande i år är att majsen är stor och kraftig och har stora frövippor nu. Hoppas hoppas hoppas......

Hoppas på goda majskolvar

Sockerärt i massor har jag tänkt mig ;)Satte förkultiverad märgärt efter potatisarna
Årets första egna potatisar.

Nu ska jag strax åka upp och hämta barnen på sista dagens ridläger. Alla tre barnen har varit i stallet under flera dagar nu, Emmy har sovit där sedan i måndags och Emil hos kompisen Martin sedan i tisdags. Det är bara Agnes som varit hemma på kvällarna, så det har varit riktigt tomt här. När jag jobbade igår kväll, var Agnes kvar sent på ridlägret för de skulle ha spökvandring och de barn som ville fick sova kvar. Vi hämtade henne inte förrän halv elva igår kväll, så det var ett stycke mycket trött unge som skulle upp i morse och iväg på ridläger.


2 kommentarer:

  1. Ohhh vad avis jag blir Anki på din fiiiina trädgård och alla odlingsprojekt! :D Spökvandringen lät ju bara för kul- var gick den? //Sylvia från jobbet

    SvaraRadera
  2. Tack Sylvia :) Ja det är guld värt att ha trädgården att påta runt i, eller att bara få vara i. Spökvandringen hade de ute i ett skogsparti till sommarhagen efter vad jag kunde förstå. Det var några av ledarna som "spökade" runt där, medan några av de andra ledarna följde barnen dit. Det hade varit superläskigt förstod jag, men på ett bra sätt som tur var ;))

    SvaraRadera