torsdag 23 augusti 2012

Tidig höstmorgon

Grabbarna grus morgon vilar

Vilken härlig morgon det varit idag! Det är verkligen tidig höst nu och vädertjänsten lovar åska och regn från lunch idag, så jag passade på att åka upp till stallet riktigt tidigt idag, medan solen ännu var framme. När Agnes satt på skolbussen, slevade jag i mig en tallrik med gröt och sedan så bar det av upp till ett alldeles lugnt och stilla stall. Gubbarna i hagen var morgon trötta och Oliver hade lagt sig igen för att vila på frukosten. Han sträckte på sig som en katt när jag bad honom resa sig upp :) Jag hade tänkt ta ett pass på banan, men Sussie kom som en räddande ängel och undrade om vi ville hänga med henne och Mimir på en skogspromenad istället. Jaaa sa både Oliver och jag ;) En härlig tur längs "klätterrundan" blev det istället och jag tror vi var lika nöjda med det både Oliver och jag. Lagom när vi kom tillbaka till stallet, började kolsvarta moln hopa sig på himlen, men ännu har varken åska eller regn börjat. Men det känns att hela atmosfären liksom bara laddar inför det...

Idag är det farfar som hämtar Agnes på frita. Anders är på avslutningsfest (eller vad det kallas för, avspark kanske?! ;) ) i Stockholm med de gamla kollegorna och jag ska jobba sista kvällen. Sedan blir det inget mer jobb för mig, pluggandet kommer att ta all tid i och med att det blev mycket mer än vad jag trott från början. Tänkte göra en fiskgratäng innan jag åker, så att farfar inte behöver stå och laga mat från grunden här ikväll med. Men allra först tänker jag njuta av min lunchmacka, kaffe och så ett par rutor riktigt god, mörk choklad. Allt medan jag läser i den första boken av alla kurslitteratur jag ska försöka plöja igenom. Det här är i alla fall riktigt kul och spännande läsning : Mat & klimat.

Spännande kurslitteratur

Mmmm, MarabouInga kommentarer:

Skicka en kommentar