torsdag 30 augusti 2012

Morgonritter och skolgång

Blev du snygg på kortet idag då, frågade jag Agnes, som tagit skolfoto idag. "Ja, det var en ny fotograf och man var tvungen att göra så här (en stor grimage så alla tänder syntes), så det kan hända att man ser lite konstig ut".... Ha ha ha, det ska bli spännande att se de korten!!
YES, jag har TRE läxor! jublade samma dam, så snart hon kommit innanför dörren hemma. Hm, Emmy som varit hemma tre sjuk-dagar nu och fick med läxor hem, som Emil hämtat till henne, jublade inte alls lika mycket. Emil verkar nöjd med sina skoldagar han med och på killars vis så fick jag ett givet svar på min fråga om han hade några läxor - "ja men de kan jag ju redan!" Jaha, så skönt då..

Jag har lyckats köpa (nedladdning som man fick köpa) en av skrifterna till arkeologin. Spännande läsning - "Deglaciation and Colonization: Pioneer Settlements in Northern Fennoscandia". Nu äntligen kommer arkeologimomenten till den nordiska förhistorian. Många frågor dyker upp under tiden jag läser: men varför valde man att flytta med iskanten? Om man kollar på psykologiskt sätt vad gäller behovsteorin (för nog måste väl behoven ha varit det som styrde människorna även då?), vilka behov kom först då egentligen? Inte var det tak över huvudet i alla fall.. Det slår mig att jag någon gång hört att de som är intresserade av arkeologi även läser psykologi med samma intresse och jag förstår bättre och bättre varför. Frågorna kring hur människorna tänker/har tänkt och fungerar/fungerat är ju desamma och frågor föder hela tiden nya, andra frågor. Mycket spännande är det i alla fall!

Psykologiböckerna till moment 1 och 2 har kommit!

Sussie och jag har haft supertur med vädret de här senaste morgnarna som vi varit ute och ridit. Idag kom inte åskan och regnet förrän på e m. Det är guld värt de här rid-morgnarna vi har nu, tycker jag, man fullkomligt tankar energi för resten av dagen, när näsan ska hänga över diverse kurslitteratur. Oliver har faktiskt t o m kommit upp i galopp två morgnar i rad. Det ni vänner! ;)

Hej då matte, nu går jag tillbaka till min bästis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar