lördag 25 augusti 2012

Mer PNH-träning

Idag är det äntligen dags för lite mer PNH-träning för Joanna. Det har dykt upp lite fler frågor om hur vi på bästa sätt ska träna oss på att få det totala ledarskapet. Vi har jobbat på så gott vi kan och vissa dagar är han helt med oss, medan andra dagar tänker han inte alls vara med utan en massa bråk och krångel. Ja ja, jag vet, det är en levande individ... men tanken är ju att vi ska låta våra barn handskas med honom själva, vilket jag inte vågar just nu, när han fortfarande hittar på dumheter när det passar herrn. Han är lite för stor och stark för att det ska vara ofarligt när han sätter den sidan till. Tur att han är jättesöt och gosig också, annars hade han inte varit kvar hos oss längre! Igår såg jag att han hade en konstig, svullen rand på framsidan av framhoven. Som tur var fanns en hovslagare i stallet som arbetar just som hovslagare på en hästklinik, som kunde titta på den. Hon tyckte att det såg ut som tecken på fång och hoven var inte balanserad ordentligt, utan det skulle en hovslagare behöva göra. Jag hoppas verkligen att hon kan tänka sig ta sig an Oliver när hon kommer i början av september, hon är ju faktiskt proffs på både tävlingshästars skoning och på problemhovar. Det blir dyrare, men det är det ju helt klart värt i slutänden. Hon sa också att om han skulle visa minsta tecken på att ha ont, eller om han skulle bli halt, så sparade vi både tid och pengar på att åka till en hästklinik och röntga honom direkt. Vi får se hur det blir med det hela nu framöver. Det är så typiskt bara att när det lagom blivit dags för Emmy att sätta igång med ordentlig dressyr och hoppträning på honom, så blir det strul! Idag ska jag i alla fall be Joanna hjälpa oss att kunna longera honom utan att använda tvång. Han har tidigare blivit aggressiv och man har fått spänna in honom ordentligt för att det ska fungera, men när vi gjort våra försiktiga PNH försök på banan har han ju tillslut gått kontrollerat runt. Men det är ju skillnad på det och på att få honom att vilja springa runt lika snällt och kontrollerat.


Ett par timmar senare kan jag tala om att Oliver skötte sig exemplariskt idag :). Det blev bara ett tillfälle som han blev lite halvtokig och jag fick springa undan (som tur var visade Joanna hur det var jag skulle göra, när han blev så där ;) ). Annars kom vi nästan hela vägen igenom de sju lekarna. Idag travade han t o m runt mig lika kontrollerat som han gått runt och dessutom fick jag lära mig att göra skänkelvikning fån marken. Svårt men skitkul och jag blir bara såå lycklig när det fungerar :)
Backa backa....

Mellan varje moment kör man lite friendly game med sticken. Det ser kanske ut som jag slår, men det är faktiskt en mjuk rörelse, där repet försiktigt "slängs" över hästen :)


Joanna visar hur hon menar...

Nu ska jag ta och köra igång middagen. Ikväll får det bli kycklingstroganoff, har varit sugen på det ett bra tag nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar