fredag 10 augusti 2012

Färdtjänststrul

Nu har det varit intensivt arbete på alla sätt och vis. Har haft intensiva arbetspass, som sträcker sig flera dagar framåt i sträck, på ett ställe där det är otroligt psykiskt påfrestande att vara. Inget snällt schema precis, men det är som tur är bara tillfälligt. Fick besök av B idag. Måste ju passa på att få in mina timmar jag har i månaden också, vilket är betydligt lättare när jag pluggar måste jag säga. Nu har ju hon sin sista semestervecka, så vi fick passa på att sammanstråla idag. Trodde först att jag skulle få ge mig ut och leta efter henne eftersom hon aldrig dök upp när hon skulle. Jag visste att färdtjänsten hade fått rätt tider, det var nämligen jag själv som la beställningen. Problemet var att de sitter numer i Senegal och tar emot beställningarna. De som satt i Moldavien och tog emot tidigare hade väl lyckats lära sig alldeles för bra svenska, så kommunen kände sig nog tvungen att skaka om det hela igen. Så nu fick jag prata med en man som lät som en robot och som hade grava problem med de svenska siffrorna - vilket i sig blir ett megaproblem eftersom en beställning handlar om klockslag, adress med siffror i adressen och så telefonnr. Ja herregud säger jag bara!! Tillslut hade jag lyckats få honom att förstå vilket nr jag bor på... hoppades jag... så när hon inte kommit fram efter en timma efter det hon blivit hämtad på sitt boende, fick vi göra en liten efterlysning på henne hos färdtjänsten. Det visade sig att hon fått följa med runt hela stan först innan hon kom ut till mig. Så en timma och tio minuter efter avfärd, kom hon fram till en destination som i vanliga fall tar max 25 min, om det är mycket trafik vill säga. Suck!!

Emmy messade från konfalägret i morse och talade om att i lägret mitt emot dem gick maginfluensa. 6 st hade insjuknat så här långt. Låter ju kanon, med tanke på att det är 250 ungdomar (och så alla ledare utöver det förstås) ihop gockade på ett och samma läger. Det är bara att hålla tummarna för att det handlar om att just det lägret slarvat med matvaror och tillagning, så att det enbart är sådana baciller det handlar om!

Igår satte vi på skor på Oliver igen. Det funkade tyvärr inte med honom barfota, han ömmar nästan var han än går. Vi köpte boots till honom, men eftersom han är otroligt snubblig tänkte vi att det inte är någon idé att hålla på så här längre i och med att Emmy har tänkt börja träna dressyr och hopp på honom i månadsskiftet, så alltså blev det skor nu igen. Hovarna hade i alla fall ändrat sig mycket och blivit riktigt hårda och fina sa hovslagar Marika. Han verkade i alla fall nöjd med skor, för han tog riktigt stora och fina kliv ute igår igen. Jag pratade med barfota verkaren i dag och avbeställde tiden vi hade bokad med honom. Jag sa att Oliver börjat ömma mer och mer och han sa att det berodde på att vi inte köpt boots till honom direkt. Kan ju vara bra att tänka på om vi kan låta honom gå barfota i vår igen, om inte Emmy ska träna och tävla så mycket under en period....

Lite fägring och väldoft från trädgården


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar