måndag 20 augusti 2012

Allt som vanligt igen

Idag har då barnen börjat skolan igen och livet återgår till att bli vardag igen. Skönt! Emmy började 9:an, Emil 8:an och Agnes i 2:an. Emmy och Emil ville inte ha mamma med till skolan ;) så det blir bara en bild på Agnes i deras nya, mysiga klassrum.

Det var en kort skoldag för samtliga barn idag, men några timmar fick jag för mig själv. Timmar jag tillbringade i skogen, allt för att distrahera den förbaskade tandvärken jag haft sedan igår. Ska ringa tandläkaren i morgon bitti för att förhoppningsvis få en ganska så omgående tid där. Står inte ut med detta!! I vilket fall som helst har den svarta trumpetsvampen börjat komma nu, så det blev plock av både sådan och av vanliga kantareller. Ett par liter fick jag ihop under min promenad.


Ikväll var Anders och jag upp till Oliver och körde lite PNH övningar på banan. Idag gick det riktigt bra, Oliver slappnade av direkt när man "kastade" repet över honom, han gillar fortfarande inte carrot sticken något vidare, men han accepterade att bli kliad och klappad av den och till slut fick jag t o m "slänga" savvy stringen över ryggen på honom flera gånger, utan att han flög i luften. Det absolut bästa var i alla fall att när jag stod still och slog med savvy stringen vid sidan av honom, började han lugnt och kontrollerat att gå runt mig i en cirkel. Trodde inte det var sant! Han som inte ens ville bli longerad av veterinären för ett år sedan, vid besiktningen innan vi köpte honom. Han var väldigt avvaktande nu, men han exploderade inte som på första PNH träningen vi hade för Joanna, utan ett par tre gånger gjorde jag lika, åt olika håll och han bara gick runt. Vi tog även fram en tunna och en dunk, som var väldigt spännande. Han var fram till dem direkt och började buffa på dem och när tunnan välte tänkte jag att shit nu blir han livrädd, men inte då! Det här är bara så spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar