lördag 21 juli 2012

Vecko-vill

Jag vet inte vad det är för dag längre. Trodde tills i eftermiddags när vi var på väg till Söderköping att det är fredag, men de sa att det är lördag på radion, så jag får väl tro på det då ha ha ha.... Ja, ja, det är ganska skönt ibland att vara fullständigt väck i kockan ;)

Igår gjorde jag mig illa i handen på Olivers grimskaft. Han var galen för alla bromsar och la iväg i full kareta när jag öppnade elstängslet (hade fått på honom gimman och grimskaftet MED kedja, så fatta att han var tokig när han inte brydde sig om den!) Grimskaftet vi hade var ett vanligt av nylon och för kort för sådana tosserier, så när han la iväg var det bara skinnet på ett par av mina fingrar som hann följa med. Aj aj aj, sa jag inte då, utan det osade betydligt mer! Skillnaden den här gången när han blev så där blockerad, var att den här gången hade han lugnat sig när jag hann upp honom precis innan stallet och han var helt lugn när jag ledde in honom. För bara några månader sedan hade jag nog jagat honom fortfarande (nåja, lätt överdrift). Och jag vet redan att jag inte skulle ha hämtat honom sådär själv när han hade panik, har både fått skäll för min dumhet (skäll som var befogad, det är jag den första att erkänna!) och har ömmande fingrar som bevis för min dumhet. Hade faktiskt tur där att det bara var fingrarna som råkade illa ut... I vilket fall som helst så blir det ingen ridning för min del förrän det läkt ihop lite eftersom det värsta såret sitter mitt i tygelgreppet och han har en ful ovana att "dra" med huvudet väldigt hårt för att äta, och det blir nog inte så bra just nu. Vi har kört lite ledövningar, samt uppmärksamhet/stå stilla övningar enligt NHS idag istället och han var kanonduktig. Han bara stod där, undrade nog lite vad detta skulle vara bra för. Men samtidigt tror jag det passade mister bra, han behövde ju inte jobba ihjäl sig då i alla fall den lilla latkorven. Den här fina bilden tog Annika under tiden:


Äntligen har grejerna börjat komma som jag beställt från Pat Parellis hemsida, om NHS. En neongrön repgrimma hade kommit med posten (som vi glömde hämta in igår), så den ska provas på Oliver i morgon. Carrot-stick med savvy strap (tror det heter så) kom med bud tidigare i veckan. Det var betydligt snabbare leverans än jag hade kunnat drömma om. YIEE-HAA säger vi snart.... inte, för det kommer att gå mycket lugnt och städat till med den här utbildningen vi ska gå med honom :)Annars idag så har vi grillrökt lax till på måndag. Det luktar så förbaskat gott att jag har jämt göra att inte hugga in på godsakerna redan. Lax och sån´t är som rent godis för mig.... och det är ju i alla fall lördag?!??.... nehej nej, det är väl bara att ge sig till tåls.


Annars så har vi tillbringat e m i Söderköping hos Maire och Anders. Emil ska sova över där hos kusinerna inatt, så vi passade på att sammanstråla på en fika idag. Alltid lika trevligt och kul att ses, det blir tyvärr inte så jätteofta vi lyckas få till våra tider, men det är desto trevligare när det går!

Agnes har jobbat sina käpphästar här ikväll. Det blev en hinderbana av krockettklubborna (det finns många oanade användningsområden för dem tydligen) och där har hästarna fått kämpa hårt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar