onsdag 25 juli 2012

Underbar sommarmorgonIdag smög jag upp när Anders gick upp för att åka till Anna. Inte sådär extremt tidigt, men kl 8 en sommarmorgon är det väldigt lugnt! Ungarna sover fortfarande då och det är ganska lugnt ute ännu, det är bara bruset från motorvägen som hörs och det är ändå inte så farligt, när inte så många har hunnit ut på vägarna. Redan har värmen kommit, 20° grader redan och varmare har de lovat det äntligen ska bli. Men det är ljuvlig luft ute och jag passar på att smyga runt med min kamera i det vackra morgonljuset.
Första skörden (någonsin faktiskt, det är premiär i år) med bondbönor tar jag in och funderar på hur de ska tillagas på bästa sätt till middagen ikväll. Vi får se helt enkelt, jag har ingen aning ännu.

Idag ska det bli en lugn och skön dag hemma, där vi gör ingenting har vi bestämt. Vi är faktiskt lite trötta fortfarande efter Anders 40-års firande i förrgår. Ha ha, det är väl åldern! Mycket trevligt var det i alla fall och det kom en strid ström med människor under hela dagen, och kvällen blev sen. Men som sagt det var jättekul att så många tittade in under dagen. Stallet åker vi till först i kväll, det är för varmt både för hästar och oss att arbeta under dagen när det blir så varmt. Allra helst eftersom värmen blir lite av en chock nu efter den höstkyla som varit större delen av sommaren.

Maire hjälpte mig att laga hålet som blivit i min stickade kjol. Så skönt att ha händiga och duktiga systrar! Det var så typiskt, jag gjorde min första stickade kjol för ett par år sedan och blev helnöjd. Har verkligen älskat den där kjolen. Problemet var att jag hade ett par stövlar med spännen på som hakade i mönsterhålen i kjolen och rev upp ett stort hål. Jag har ingen aning om hur man lagar sån´t, men misstänkte att Maire kunde.... och det kunde hon :) Så nu är den hel och fin igen och jag kommer att använda den med BETYDLIGT lämpligare stövlar till hädanefter.

Första alpaca stickningen... min kjol


Fjärilarna morgonsolar på Kungsmyntan

Pionvallmon blev läckert vinröd (trodde den skulle bli rosa)
Första skörden bondbönor

Inte så stora inuti, men jättefina!
Den randiga malvan blev något i alla fall.Lägger in resten av mina morgonbilder i trädgården under trädgårdsfliken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar