torsdag 5 juli 2012

Trötta tjejer

Tove går ut någon gång sent på kvällarna och så kommer hon in trött och hungrig tidigt på morgonen. Hon börjar alltid med att äta lite kattmat och sedan kryper hon upp i Emmys säng och sover så gott. De där två tjejerna är precis lika svåra att få liv i sedan på morgonen :)

Jag köpte jordgubbar jättebilligt vid Citygross härom dagen. De tog bara 10 kronor litern och de här bären vet jag sedan tidigare är något surare än andra, alltså inte några som är speciellt goda att äta som de är, men suveräna till saft, sylt m m. Så jag köpte en platta med 15 lit och de var snälla och skickade med två lit extra. Varför förstod jag med all önskvärd tydlighet när jag började rensa.... de översta var fina och klarröda, längre ner bestod säkert 7-8 lit av mögel! Vad sur man blir alltså. Så nu vet jag att jag inte ska köpa bär som nästintill verkar skänkas bort, inte utan att plocka runt lite i pyttsarn först och kolla i alla fall. Men hur som helst fick jag ihop flera fina gubbar att frysa in och så blev det en sats jordgubbssylt som vi avnjöt lite av till pannkakor.

Jag har ridit ute på Oliver flera gånger nu och han sköter sig så fint, lilla gubben! Idag var han inte alls sugen på att jobba över huvud taget, vilket han inte gör då heller... det spelar ingen roll hur jag skänklar och smackar, han rör sig knappt alls då när han är på det humöret. Jag blir vansinnig och Oliver nästan visslar där han strosar... ha ha ha han är helt klart en häst med eget huvud och humör! Igår gick det betydligt bättre när vi var ute med Annica och Pontus. Agnes fick åka vagn med dem, jag red Oliver och Anders cyklade. Då var det bättre fart på mister i alla fall!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar