onsdag 11 juli 2012

Spisrosor

Idag har jag tillbringat nästan hela dagen vid spisen tycker jag. Först var det lunchen, en god kokosspätta med pasta till. Sedan förberedde jag middagen, som idag får bli kycklingstroganoff. Min wok har fått gå varm fullständigt idag m a o, men jag tycker den slår allt när det gäller sådan här mat som blir lite grytliknande.

Min suveräna wokpanna, från IKEA


Agnes och jag var i alla fall ute innan all matlagning tog sin början. Vi tog våra cyklar och gav oss ut på jakt efter lite smultron. Skörden blev god, vi kom hem med både lite smultron, blåbär och en burk kantareller.

Agnes med f m skogsskörd

Emmy börjat visst bli sjuk, känner sig förkyld, ont i huvudet och fryser. Bådar inte gott, men hon fick nog upp värmen lite när hon hjälpte mig att baka lite jordnötskakor. Spisrosorna kommer ju osökt fram när man håller sig där framför ugnen ;)

Ruggen Emmy bakar kakor

Nu ska vi, alla utom Emmy då, strax åka upp till stallet. Emil ska "hänga" med Martin ett tag medan Agnes och jag gränslar varsin kuse och Anders sätter sig på "järnhästen" en sväng. Det får bli en påse i fickan för Anders idag, om det skulle dyka upp några kantareller på stigen idag med... man vet aldrig så här års!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar