fredag 13 juli 2012

Semester igen!

Anders har gjort sin sista arbetsdag idag och har nu semester i 14 dagar igen. Ska bli vansinnigt skönt att inte någon av oss behöver vakna till en väckarklocka nu på ett tag. Hur det är så blir ju båda störda när den ena behöver gå upp. Vi firar ikväll med att grilla flintastek och tar lite kokt mandelpotatis med kryddig chilibearnaise till det. Mums, inte så seriöst kanske, men det blev lunchen istället med den kanelkryddade lammfärssåsen och grönsaksspagetti, så vi äter och njuter med gott samvete ;) Ett glas rött till detta får det bli med, vilket inte är varje dag så det känns extra festligt när det blir!


Annat vi har att fira är att jag kommer plugga ett år framöver igen. Arkeologi B, fortsättningskursen som förhoppningsvis ska göra mig ytterligare lite klokare på urgamla saker ;) Det är en halvfartskurs, heldistans på Umeå universitet. Det ska bli jättespännande, men jag får nog ta och läsa in mig lite på A-kursen igen, det är i alla fall 2,5 år sedan jag gick den och mycket har nog trillat bort från mitt korta minne...

Idag provade jag att trava runt ovalbanan med Oliver för att se hur hans hovar utan skor skulle klara det. Det verkade inte vara några som helst problem tyckte jag, han var precis som han brukar - ovillig ända tills han är ordentligt uppvärmd, då lossnar det mesta och han kan till och med kosta på att galoppera ett halvt varv. Känns skönt och hoppfullt, det kan nog bli riktigt bra för honom med ett barfota liv ett tag nu. Få igång cirkulationen ordentligt i hovarna igen... Men vilken älskling han är i alla fall vår Oliver, han har blivit en riktig favorit för mig, vilket ingen hade kunnat tro från början. Men nu är jag precis galen i honom! :))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar