måndag 30 juli 2012

Ridläger och födelsedag

Idag har då Agnes och Emmy åkt på ridläger. För Agnes är det dagridläger, men Emmy som är med och hjälper till där kommer att stanna t o m torsdag. Det blir intensiva veckor för henne nu innan skolan börjar, för på måndag är det konfirmationsläger 1 vecka, sedan hem tre dagar för att tvätta och packa om, sedan är det ytterligare konfirmationsläger några fram till den 18 augusti då själva konfirmationen är. Sedan börjar de ju skolan på måndagen. Men det är nog bara bra för henne att ha fullt upp nu tycker jag det verkar som.

Agnes fick som present på ridlägret att rida på jättefina islandsvallacken Mimir. Hon är så jättestolt för det och det bara spritter i hela henne när hon berättar :) Det här har enligt henne varit den bästa födelsedagen någonsin, vad härligt! Det blev nog inte sämre av att hon fick ett par paket att öppna när hon kom hem med, för i morse blev det inte tid för det innan det var dags att åka. Nu leker hon för fullt med playmot, i form av en hästtransport, som hon fick. Lyckan var fullständig när hon fick en transport till det playmo-stall hon redan har.

Kul men klurigt att få ihop allt


Hästar, vad annars?!
Emmy red lektion på Freja för Elin för första gången idag. Det hade kännts bra sa hon, när jag var upp med lite "tonårs-proviant" i form av godis, choklad, chips och läsk ikväll. Hon ska rida på Freja en månad nu, sedan är tanken att hon ska gå över och rida lektioner på Oliver. Hon hade pratat med Elin om det, så helt främmande för att tampas med misters slöa sida är hon inte i alla fall ;)

Jag var lite smått förvirrad här hemma idag på f m av att det bara fanns ett barn och ingen karl hemma. Emil satt med sin speldator han håller på att få ihop och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men så kom jag på att när jag köpte tidningen Hälsa sist, fick man en DVD med Yoga för 40+, så jag tänkte att jag provar den. Den var riktigt bra måste jag säga. Dessvärre hann jag bara med tre övningar innan telefonen ringde, så nästa gång blir det att stänga av telefonen innan jag provar igen. Men det ska helt klart bli fler ggr, för de här ställningarna var hemskt sega först, men efter en liten stund kändes det hur mjuk och smidig kroppen började bli och jag fick t o m ner hälarna i golvet i en övning, vilket jag aldrig tidigare lyckats med. Kanske att ridningen gör mer än stärker upp kroppen??


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar