söndag 8 juli 2012

Regn, regn och åter regn

Regnvädret som löpsedlarna varnade för igår, som höll på att regna bort Storbrittanien, har visst kommit hit i alla fall. Ja, ja, Aftonbladets "katastrof"-varningar, som kastas ut varje dag om vad som helst, måste ju träffa rätt ibland. Vi klarar oss väl ganska bra ändå här hos oss, även om allt är genomsurt och humöret likaså. Värre är det visst nere i Småland där det är rejäla översvämningar och enligt vissa bilder på nyheterna ser man nästan bara biltaken, resten är under vatten... ruggigt!

Oliver var ett stycke sur häst som vi hämtade upp till stallet ikväll. Han hade rullat sig flera gånger, så flugskyddet över ögonen var helt igenmurat med lera. Jag var till Hööks och köpte ett flugtäcke till idag, just för att det regnar så mycket, så jag misstänkte att han skulle tycka det var skönt att få byta till ett torrt. Det var det säkert också, dessvärre var det torrt i ungefär 30 sek efter att vi kommit ut från stallet igen. Ja, ja, det andra behövde vi i alla fall ta hem nu och spola av all leran från med trädgårdsslangen. I morgon skulle det bli uppehåll och soligt och varmt igen, då kommer bromsarna att försöka kalasa på våra vänner igen så täckena behöver dessvärre vara på. 

Kalasat har vi gjort med Mona och Luis idag. Gud vilken god potpurri på färska frukter och bär Mona gjort och som vi åt vaniljglass till. Herregud, säger jag bara!! Och tur som vi har var det en jättestor burk de hade med sig, så vi har kvar av den..... ett litet tag till...

Vår riddarhäst har varit på fältslag??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar