tisdag 17 juli 2012

Olivers barfotaliv

Igår var hovslagaren, han som bara arbetar med barfotahästar, och tittade till Olivers hovar. På bara en vecka hade hovarna börjat gå ihop precis som de ska och han tyckte Olivers hovar såg jättebra ut. Skönt! Jag var lite orolig eftersom de har fläkt upp sig där sömmarna suttit, så vi har använt hovolja för att stärka upp dem.... trodde vi. Men inte då, olja luckrar tydligen upp den naturliga ytan, som ska bli hård som sten, så vi skulle genast sluta med oljan. Jaha ja, så olika alla säger. Men han verkar vara någon som verkligen vet vad han pratar om och han brinner verkligen för det här med barfotahästar och hur man sköter deras hovar på bästa sätt. Vårt förtroende har han vunnit i alla fall. Han rekommenderade boots tills när vi ska ut på annat än skogsvägar och tills när det blir halt ute så att man behöver brådda. Enligt honom var Hööks bäst, de gick bäst att sätta brådd på. Det kunde bli en nackdel att vara barfota om det blir mycket is i vinter när Oliver och Anil ska gå i en hage som blir väldigt isig och det är en hal och brant backe till den. Vi får se om det blir så att han ska ha bråddade skor under den tiden bara, men tydligen är strålen en trampdyna som ska göra att de inte halkar lika lätt, så det kanske löser sig naturligt. Vi får se helt enkelt.

Emmy började rida Freja igår igen. Stackars Gullan blir halt när hon får gå för hårt, så nu har det blivit planändring för hur Emmys ridkarriär ska kunna se ut. Freja går inte att tävla på lag SM eftersom hon inte vill tölta. Däremot är hon jätteduktig i dressyr och hopp, vilket Emmy pratat om tidigare, så målet nu är att Emmy ska komma igång med det på Freja, ta lektioner för Elin i det och sedan gå över och tävla lite på Oliver. Honom ska vi gå på kurs i NHS, både Emmy och jag, så att han kan väckas till liv igen och bli en pigg och glad häst, som inte bara går in för att "maska" och jobba emot. Han är så knasig rackarn, jag var ute en kort sväng igår kväll på honom och Anders cyklade före. Oliver konstrade och bråkade hela vägen fram till den skogsväg vi skulle in på. Han frös ömsom fast och ömsom försökte han gå ner i diket. Jag var helt genomsvettig innan vi kom in på vägen mot torven, då helt plötsligt kom han på att det var ju skitkul att vara ute, han ville både trava och galoppera, men va?! Det är ju tur att han är söt och kelen i alla fall ;)

Anders och Emil har åkt med morbror Anders och kusinerna till Finspångs badhus idag och Agnes har ett par kompisar här hemma. Emmy ska fixa på sitt rum idag (har jag sagt 17 000 ggr ungefär!) och jag måste börja förbereda inför Anders födelsedag på måndag. Ska försöka fixa ihop våra trasiga trädgårdsmöbler, göra pajer, kycklingspett och grill-röka en laxsida. Misstänker att jag inte hinner med allt idag :) Men trädgårdsmöblerna kanske jag ska börja med, annars blir det som vanligt dagen innan det görs och så håller det inte när någon sätter sig eftersom limmet inte hunnit torka ordentligt.
Det är bara att "bita tag" m a o...


Bästa kompisar!

Felica tog sig ett mellis

Vackra Freja och Emmy


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar