lördag 28 juli 2012

Kolmårdens djurpark

Idag har vi sammanstrålat med Marie och hennes familj på Kolmårdens djurpark. Och jag har lovat att inte skriva "vi hade i alla fall tur med vädret"... för när vi kommit till mitten av parken ungefär, öppnade sig himlen fullkomligt och vädergudarna bestämde sig för att hälla hinkvis med vatten över oss. Efter att ha stått och tryckt under några träd några minuter, bestämde vi oss för att ta oss ner till snöleoparderna, där det fanns ett tak att gå in under. Det var en hop med dyblöta människor som tillslut kom under tak och då slutade det att regna!

Ha ha ha, hela dyngsura gänget!!


Under delfinshowen hade det kommit ett likadant skyfall, eftersom ute på toaletten stod genomvåta människor och vred ur sina t-shirtar :)) Men det slapp vi känna av i alla fall.
Matsäcken intogs vid bråddjupet. Vilken tur att stanken man kände där precis när vi kom, avtog lite grann efter en stund. Näsan domnade väl bort där! Annars hade det nog inte blivit så mycket ätet. Rogivande är det att sitta där och titta på hur sälar, valrossar (eller vad det var) och pingviner simmar runt lite sakta, eller helt enkelt sov middag.

Yoga-övning efter vilet. Tror det var "kobran"...


Sedan var det dags för linbanan, men Agnes ville inte alls åka i den, så hon och jag stannade på fast mark istället och passade på att vandra runt i apariet och savannen istället. Då sken solen så skönt och vi hade turen att få se när elefanterna fick mat i nät högt upp i ett rep, för att de skulle få jobba lite för maten.


Silverryggen satt och mediterade...


Några som har varit, eller är fortfarande för den delen, mina favoriter, är de asiatiska vildhundarna. Idag var de lite avslagna, men förra gången vi såg dem (för sisådär två år sedan) då var det full fart. Då sprang de för fullt och lekte med varandra och med ett par bollar de fått. De är hur söta som helst, ser precis ut som förvuxna rävar...På det stora hela var det helt klart en toppendag! Jättekul att träffa våra vänner igen och den här gången var det ju inte alls så länge sedan sist. Vi sågs ju under en hel vecka på vår Italien tripp i juni. 

Kvällen har vi avslutat här med att färga Emmys hår brun-rött. Jättesnyggt blev det och bildbevis kommer i morgon när håret torkat på henne ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar