torsdag 5 juli 2012

Glutenfri Quiche LorrainePajdeg:
2 kokta kalla potatisar
2 dl glutenfri mjölmix med fibrer (grovmix)
50 g fast margarin

Jag mixar samman degen i matberedaren. Lägg i mjölmixen, margarinet i bitar och riv ner potatisen. Kör samman till en smidig deg som sedan trycks ut i en tårtbotten med löstagbar kant. Grädda i 200 grader varm ugn i 10 min.

Fyllning:
150 g rökt, strimlad skinka
3 ägg
3 dl mjölk (använd dig av den sorts mjölk som du tål)
3-4 dl lagrad ost (cirka 150 gram alltså) jag använder mig av västerbottenost till den här pajen.
1/2 krm svartpeppar
ev 1/2 tsk paprikapulver

Lägg i den strimlade skinkan och rivna osten i det förgräddade pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, och kryddorna, häll detta över osten och skinkan. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader cirka 35-40 min.

Jag använde mig av en blandning av solhavremjölk och Oatly imat istället för mjölk, eftersom magarna här hemma klarar lagrad hårdost bra, men inte så stor mängd med mjölk. Resultatet blev lika bra som med vanlig komjölk.

2 kommentarer:

  1. Vad bra med kokt kall potatis i pajdeg, den här skall jag prova nu inför picknick - tack <3 / Leenu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas pajen blev bra till din picknick :). Ja, jag tycker det blir en väldig skillnad att använda potatis i pajdegen. Den känns inte lika smulig och "fet" längre, utan får en något segare konsistens.

      Radera