tisdag 10 juli 2012

Barfota-liv för hästar.

Idag har vädret bjudit på ett omväxlande klimat kan man säga. Det blev inte alls så farligt med regn här som det var utlovat från början, men det har kommit ordentliga skurar varvat med sol.

Agnes och Emmy gjorde en försvinnande god kladdkaka medan vi var i stallet. Vi i vår tur, hittade hur mycket kantareller som helst. Man har mycket god uppsikt där uppifrån hästryggen, och Anders promenerade tillsammans med Oliver och mig, så det blev han som fick plocka det jag såg.

Idag fick jag tag i en hovslagare, som brinner för det här med "barfota" hästar och det han berättade om hur hästhovar fungerar och hur hovar som haft skor under allt för många år ser ut (vilket vi börjat märka på Oliver), övertygade i alla fall mig om att det verkligen är värt att testa barfota-livet för Oliver med. På måndag kommer han och tittar till hans hovar och verkar det som behövs. Han skulle berätta mer då, vilket ska bli mycket spännande. Sussies pappa hjälpte oss att få bort de två skor som satt kvar på Oliver igår kväll, två har han tappat i hagen någonstans. Vilken tur att det finns vänliga och kunniga människor där i stallet som kan och vill hjälpa till när inte vi kan själva! Jag tog en skrittur på Oliver i kväll och han gick på så bra, när han fick välja underlag själv höll han sig på stigen, inget trampande i gräset eller diket. Det kommer nog att bli jättebra det här tror jag!

Idag har vi haft en vego-dag, det blev falafel till lunch. Gott, barnen åt också bra av det, men tyckte att det var lite starkt. Ska nog minska lite på chilimängden nästa gång tror jag. Anders och jag tycker ju om när det är lite trycka i maten, men ungarna vill ha lite snällare hetta. Det går ju att reglera med t ex dippen till, om man vill ha starkare mat. Får prova det nästa gång. Nu står Anders och steker pannkakor som vi ska äta av med Monas grymt goda frukt och bär potpurri. Mums ska det bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar