lördag 2 juni 2012

Storm och stank

Idag blåser det nästan halv storm ute. Kallt, kallt är det, men det var bara att plocka fram täckjackan igen och gå ut i trädgården för att jobba sig lite varm. Jordgubbslandet var helt överväxt med gräs och kirskål, så det blev framrensat idag. Lite lättare att skilja mellan kirskålsbladen och jordgubbsbladen blev det av att jordgubbarna börjat blomma så vackert nu. När landet väl var rensat, åkte sista halmbalen vi hade ut runt plantorna. Lite ska det väl hålla ogräset borta och när jordgubbarna väl kommit, vill de ju gärna få vila mot något annat än jorden.Sedan var det dags för den lilla kullen som butternutpumporna och melonerna ska få bo. Kullen består av mestadels sand, som nästan hela tomten gör för övrigt, så Anders fick den stora äran att tömma den stinkande, halvkomposterade, komposttunnan över kullen, så att vi sedan kan lägga några säckar jord ovanpå innan det är dags att plantera ut dem. Vi måste få till ett litet, provisoriskt växthus där över med, eftersom de vill ha det varmt och gott. Jag har en idé om hur jag ska göra det, vi får se om det går att göra så bara...

Här ska bli ett pumpa/melon-bo.

Resten av den stinkande komposten blir avhälld på annan plats!


Idag silade jag av syrénsaften. Den blev riktigt god faktiskt! Men det var inte så stark blomsmak på den som jag hade hoppats, så jag ska nog ta och göra en sats till med större mängd syréner. Jag tror jag tar 40 klasar syréner, precis som vid flädersaft. Det blir en uppdatering kring detta om några dagar när den satsen är klar!

Nu ska jag ta och göra tortillas, vi har tänkt oss fisk-tortillas och kycklingtortillas till kvällsmat idag, lördagen till ära :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar