onsdag 6 juni 2012

Ny marängtårta

Idag har vi varit hos Mia och Matti och firat Mattis födelsedag. Vi fick mycket god lunch som avrundades med en GRYMT god marängtårta som var en helt ny upplevelse för oss. Har bett om receptet på den, får nog ta och ringa snart så att jag får det snabbt. Den måste helt enkelt testas igen!

Emil var med farfar och en kompis på folkrace på e m och kvällen. Vi avrundade med att grilla lite och farfar, som är gräsänkling några dagar, stannade och åt tillsammans med oss. Agnes hjulade runt som galen i väntan på maten. Hmm, inte riktigt vad vi som vuxna brukar sysselsätta oss med när vi är trötta och hungriga, men man kanske borde börja med sånt. Tänk på allt gnällande om övervikt som bara skulle stanna av!

I väntan på grillmiddag

Trött och hungrig?!?


Oliver har fått jobba hårt idag. Först gick vi en liten sväng utmed vägen, dels som uppvärmning, dels för att vänta på att banan skulle bli ledig. Sedan jobbade vi en stund, först runt ovalbanan och sedan inne på själva banan. Efter ett tag satte sig Anders upp på honom för att testa lite ridning på Oliver. Det gick bra, Oliver var lite stel och mycket undrande först, men slappnade sedan av och klev snällt runt på banan. Efter det hade jag tänkt att avsluta med ett par varv runt ovalbanan, men då sa Oliver ifrån, nu fick det fanken vara nog! Började att dansa och backa och konstra något alldeles förskräckligt, så då gav vi upp för idag, vi tyckte han hade varit så duktig och jobbat på så bra ändå. Upp till stallet för att få lite god havre-belöning och sedan ner till grabbarna i hagen igen.

Nu har rhododendronbuskarna börjat att komma igång med blomningen här hemma. Det är så vackra blommor och även fast man vid första anblicken kan tycka att de ser ungefär likadana ut, så är de så himla olika tecknade när man tittar närmre. Ljuvliga sommar!

Vår största rhododendron


Kaxiga färger!


Den här kommer att bli stor

Den lilla har ljusare färger inuti. Så försiktigt fin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar