fredag 1 juni 2012

Härliga fredag!

Jaha, så var det 1 juni idag då och vi fick starta morgonen med att tända en brasa eftersom det bara var 7 grader varmt ute! Inomhus temperaturen kändes som om den bara låg snäppet högre. Burr.. Flisan var i alla fall helnöjd med brasan.

Snygg-Oliver var sur-Oliver idag, i dubbel bemärkelse. Vi kom upp redan vid 9-tiden i morse och då var han genomblöt. Han var mycket ivrig att få följa med upp till stallet, där han förmodligen trodde att han skulle få en påse hö att trösta sig med - men icke sa Nicke, när det är grönt och fint bete ute! Han började att sura redan i stallet och ledövningarna som vi tänkte göra, ville han inte alls, vilket han visade med all önskvärd tydlighet genom att lägga öronen platt bakåt och halvstegra ett par gånger. När han är sur vår kille, då är han sur! Vi gick tillbaka upp till stallet igen och bara han fått på sig ett täcke och fick stå och äta av allt det goda gräset utanför var han snart på lite bättre humör igen. Sur plutt, vi tar nya tag i morgon igen och hoppas på bättre humör då. Men det är klart, jag är inte så jäkla glad jag heller när jag är frusen, trött och hungrig...

Emmy och fina Gullan övade på sina läxor ikväll inför ridlektionen på söndag. Fy tusan så kallt det var! Men de hade tur och klarade sig från hällregn i alla fall. Hörde i stallet att det skulle kunna bli frost inatt... men hallå, det är ju försjutton juni nu! Men vad hjälper det när vädergudarna vill ha regn och höstkyla. Det är bara att fortsätta elda på i kaminen, ha varmluftpumpen igång och så gå ut och stoppa om krukorna lite fiberduk. Man får trösta sig med att det är härliga fredag idag, eller kanske snarare att det är härliga lördag i morgon och man slipper vakna av väckarklockan.

Emmy och Gullan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar