söndag 3 juni 2012

Glutenfria isterband

YES! Äntligen finns det någon som tänkt till och insett att även glutenallergiker kan vilja ha gammal hederlig husmanskost ibland, så en stor eloge till Mantorpsköket och deras isterband med risgryn. Och de var dessutom mycket goda, ja de smakade som jag kan minnas det precis som de "vanliga" med korngryn i. Emmy blev stormförtjust och åt massor av isterband och stuvad spetskål, Emil tyckte också det var gott och var nöjd med att få reda på vad kompisarna pratat om. Agnes som inte gillar korv över huvud taget åt pliktskyldigast sin bit, men undrade vad stohejet egentligen rörde sig om :)


Det var i senaste Bulletinen som någon tipsade om de här isterbanden, som finns på Ica Supermarket. Det kanske finns på fler ställen, men det här är det enda jag vet. Men eftersom det är Mantorpsköket som gör dem, så är det ju lätt att be den affär man brukar handla i att ta hem dem, det brukar för det mesta inte vara någon omöjlighet.

På e m och kvällen har Annica och jag varit mycket duktiga i våra hästars hage och satt upp en dubbel eltråd utmed ännu en sida i den stora hagen som de går i. Mycket slyrensande och nippelskruvande, men snyggt blev det :) Nu får vi hoppas att våra kuse-busar inte kan vare sig krypa eller hoppa över till grönare vidder, när latkorvarna inte orkar korsa bron till grönare ängar... Får väl ställa ett fat med morötter på skogssidan av bron så att de kan bli lite motiverade att knalla dit, knäppisarna.

Emmy red islandslektion på Gullan ikväll och det gick jättebra. Det var både roligt att se och roligt för henne att det flöt på så himla bra idag!

Nu håller Anders på och gör pizzadeg. Det ska bli så gott med egen pizza snart, jag håller på att svälta ihjäl nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar