fredag 8 juni 2012

Fredag igen

Jag har inte gjort någon ny sats med syrénblomssaft ännu. Först när jag tänkt plocka blommorna stod regnet som spön i backen och sedan har tiden fullkomligt runnit iväg på annat. Får se om de inte hunnit bli  bruna till helgen blommorna, så kanske det kan bli en sats till. Annars blir det sommar nästa år igen ;)

Oliver var lite svullen på vä benet fortfarande idag när vi var upp på morgonen. Men han verkar inte ha så ont av det, han sparkar efter envisa flugor med det benet och stödjer utan problem. Vi körde lite ledövningar idag istället för att rida i alla fall, så att han får vila benet från en snedbelastande ryttare :P

Vi köpte en hel laxsida på ICA maxi idag. Först hade jag tänkt att grill-röka den, men vi bestämde oss för att skära av en varsin rejäl bit som fick ugnsstekas, tog kokt potatis och bearnaisesås till. Lite späda, kokta morötter till blev pricken över i! Det blev ändå en stor bit kvar som vi kan ta och grill-röka en annan dag istället..

Flisan trollet
Fredagsmys idag då. Vi försöker att alternera de förb... chipsen som av någon anledning verkar ha blivit obligatoriskt fredagsmys och idag gjorde vi egen glass. Jordgubbsglass fick det bli. Vi köpte en glassmaskin till barnen i gemensam julklapp i julas och den glöms bort kan jag säga. Men ibland kommer vi ihåg den och det blir så sanslöst gott med hemgjord glass, så det är konstigt att man kan glömma bort den faktiskt!

Kör igång maskinen!

Efter 5 min är den perfekt.

Jordgubbsglass utan syntetisk färg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar