tisdag 26 juni 2012

Bergsgetter

Idag har vi varit hos Anna och hälsat på hennes getter, som bestämde sig för att vara bergsgetter ett tag och flyttade upp på det högsta berget i skogen där på landet. Kan förstå dem, de hade suverän utsikt därifrån ;) Get-Inga, Ursut och Kajsa, mycket trevliga var de, även om det bara var Kajsa som ville bli klappad på.
Vi träffade också för första gången Gill, hennes vackra nordsvensk. Agnes som i vanliga fall inte ens vill gå in till shettisarna, följde tveksamt med in i hagen. Men när både Gill och Moltas, som båda är riktigt stora och maffiga, kom och var hur nyfikna som helst, blev det för mycket så vi gick ut igen.

Emmy är på ridläger och hjälper till och skulle visst sova över där ett par nätter. Tove tycker nog det är hemskt tråkigt att matte bara var hemma en natt och sedan försvann igen, men hon får klänga lite extra på Emmy igen när hon kommer hem på torsdag e m...

Agnes är lite x-tra matte till Tove nu..


Det har varit dåligt med fisk under veckan vi var borta. Det fanns inte vad vi kunde se i affären där vi handlade. Förmodligen fanns det någon marknad någonstans som inte vi kom till. Hur som helst så blev det fiskburgare här till kvällsmat. Jag blandade lax och sej, körde dem i mixern tillsammans med lite lök, kryddor, ägg, majsmjöl, färsk dill och kryddor. Stekte dem sedan i kokosoljan jag äntligen hittat. Det satt fint tillsammans med lite smaksatt majonnäs. vanlig majonnäs som jag blandade ner en pyttetliten, färsk och finhackad röd lök i, tillsammans med några finhackade cornichons och kapris.

Nu är det hög tid för nya avsnittet av Morden i Midsomer..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar