söndag 13 maj 2012

Sång, gröt och rödvin

Agnes och Selma var bara så söta här idag. De satt på en av brunnarna, Agnes kompade på sin ukulele och så sjöng de - på "engelska".... Synd att jag inte hann få en videosnutt innan de upptäckte mig, nu fick det bli en vanlig bild istället. Mysigt hade de, det var bara lägerelden som fattades :)


Jag var hos Mona och fick min andra massage idag med. Så skönt! Nu har nästan alla knutorna släppt och det var faktiskt bara skönt med massage idag. Jag hade tänkt rida ikväll med, men då satte Sussie ner foten och sa att det gör man definitivt inte efter en massage, så det blev att titta på Agnes och Emmys ridningar och klappa om Oliver och Nickis lite istället... Men i morgon är en ny dag!

Nu står risgryn och förkokar på spisen, sedan ska den få gå klart med solhavren i ugnen istället. Jag brukar alltid köra klart risgrynsgröten i ugnen, så slipper man ta hand om fastbrända kastrullbottnar. Det blir alltså gröt till frukost i morgon bitti, sedan har jag som plan att baka karelska piroger på det som blir över. Jag saknade de pirogerna sanslöst mycket när jag först började med glutenfritt. Sedan hittade jag ett recept som funkar kanonbra och som nästan helt och hållet håller samma klass som de pirogerna farmor gjorde och som mamma lärde sig göra genom att studera henne. 

Nu ska jag kolla i min stora trädgårdsbok för att få tips och idéer om hur och var min örtagård ska bli och se ut. Har satt flera olika örtfrösorter och de flesta verkar så här långt att bli något. Så nu tar jag kväll, med näsan i boken och ett litet glas rödvin i handen (det är väl förresten heller inte så lyckat när kroppen börjar rensa ut efter en massage??! Usch vad lite jag tänker idag!)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar