onsdag 23 maj 2012

Kvinnor kan också grilla - så det så!

Idag hade jag planer på att göra så mycket här hemma, men efter den långa arbetsdagen igår infann sig varken lusten eller orken, så jag har mest suttit ute och läst. Det känns som det var ett klokt drag att bejaka den lata ådran idag, för nu börjar så sakteliga lusten för att ta mig an något seriöst idag återvända.

Jag bestämde mig i morse för att idag ska jag kapa grillen när Anders och Emil är på skyttet, så jag var in till Ica och köpte en färsk, hel kyckling och färska kycklinglår, på f m. De har sedan fått ligga hela dagen i en hemgjord marinad av rapsolja, mineralsalt, vitpeppar, vitlök, torkad chili, honung, ketchup, färsk timjan och ett rökigt paprikapulver. Jag brukar inte få komma fram till grillen i vanliga fall, jag vet inte vad det där beror på, men jag har förstått att det är ett vanligt fenomen :) Urmannen väcks väl upp av elden och bytet ska grillas med manlig hand - eller?! Ha ha, nu har jag i alla fall plockat fram urkvinnan och låter henne stå vid grillen och hon har bestämt att till de här kycklingdelarna ska det minsann bli grillade grönsaker med. Mums!


1 kommentar: