onsdag 2 maj 2012

Kakbak, sol och skivbromsbyte.

Dagen har knallat på i solens tecken även idag. Tack för det! Lite trist kändes det allt att stå inne och baka kakor till skolan i morgon när det var så himla fint, men tjuvsmaket av kakorna avslöjade att de blev faktiskt bättre än jag vågat hoppas på. Jag har försökt att baka Brysselkex vid ett par tillfällen tidigare, men inte lyckats få till dem så pass att de inte flutit iväg alldeles. Men idag gick det bra och jag var snabb med att dokumentera receptet jag fått ihop, för minnet är bra men kort :)

Grönkantade Brysselkex :)


När Anders kom hem från Stockholm på e m, hade skivbromsarna till Mazdan kommit så det fick han ge sig på direkt. Tur att det är så fint väder när man får hålla på ute med mekarjobb.

Nya skivbromsar på plats!


Idag var det dags för soppa hos familjen Johansson. Blev så inspirerad av Sussies ärtsoppa häromdagen, så det fick bli lite av den varan idag. Barnen jublade väl inte så högt kan jag säga, men alla åt av den i alla fall. Pannkakorna till efterrätt slank ned utan tjat i alla fall...

Efter det var det dags för vår vanliga kvällstur till våra vänner i stallet. Jag hade tänkt rida lite på banan ikväll med, men osynkad som jag är tänkte jag inte på att det var ridskola idag, så det blev en mycket kort och inte ett dugg intensiv ridning :) Men, men, det tar jag igen en annan dag när jag har huvudet med mig och kollar upp vilka aktiviteter som faktiskt är på g. Det fanns ändå en hel del att pyssla med. Emmy gick med Agnes och Felicia på en långpromenad, medan Anders och jag letade efter felet på elstängslet i hagen där Oliver rymde ifrån hela tiden genom att pilla bort eltråden. De trivs ypperligt i hagen de går i nu, där de har koll på allt som händer och sker runt omkring. Men om det blir oväder vill de nog ha lösdriften i den andra hagen att gå in under, så då är det ju skönt att ha fått till staketet igen innan det brakar loss med åska, hagel och drivis...


Emmy passade på att ta några fina bilder under promenaden med Agnes och Felicia.
2 kommentarer:

 1. Hej. Testade receptet på brysselkex i ditt tidigare inlägg men de flöt bara ut. Hur har du lyckats med dem, vill du dela med dig?
  Mvh Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika!
   Jag har lagt in en kommentar under receptet med brysselkex, jag kan nog inte hjälpa dig närmre med receptet än vad jag skrivit där (använd mer fiberhusk, ev lite mer mix). Synd att de flöt iväg för dig, hoppas du inte blev avskräckt att prova igen, för de är goda. Jag gör dem enligt receptet och den angivna mängden, men jag vet ju inte om du använt samma mjölmix och mjölkfritt margarin istället för riktigt smör, antar att sådant kanske kan spela in..
   Lägg dem inte lika tätt som "vanliga" brysselkex, utan kanske 3x4 på en vanlig plåt. Hoppas det ska fungera bättre nästa gång. Lycka till!

   Radera