måndag 14 maj 2012Hela morgonen och till en bra bit över lunch-dags, har jag bosat i trädgården. Jag var så trött idag, men hade jag lagt mig igen när barnen åkt till skolan, hade jag inte blivit människa på hela dagen. Så istället passade jag på att njuta av det fina och soliga vädret och klippte döda växter, rensade ogräs, grävde om i en pallkrage, en bit i trädgårdslandet (men där tog grävandet stopp, ryggen och armarna sa ifrån, så resten överlåter jag på Anders) och satte fröer och sättlök.... Gud vilken härlig f m det varit!
En välbehövlig f m fika för att orka gräva mer!

Tove låg och spanade på mitt trädgårdsarbete.


Kompostgaller får bli stöd till BorlottibönornaUpptäckte att det växer en stor och fin murkla i vår damm! Typiskt att det just är en svamp sort som inte vi äter.... eller också kan man väl säga att det är en himla tur det inte var en Karl-Johan kanske, vi ska ju snart lägga på en dammduk och fylla på vatten.

En murkla i dammen.


Jag hade tänkt att jag skulle baka piroger idag, eftersom högstadiet har friluftsdag och ska ha matsäck på onsdag. Men efter allt grävande och planterande på f m, fanns varken lust eller ork till det, utan jag gör en köttfärspaj som Emmy och Emil kan dela på och ta med sig istället. Idag blev det inga extra pajbottnar gjorda att stoppa i frysen, men det ska jag faktiskt ta och göra någon dag. Det är så suveränt att ha färdiga bottnar att snabbt och lätt ta fram vid behov..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar