lördag 5 maj 2012

Halv storm och smulpaj


Det har blåst isvindar idag, med vad som kändes som stormstyrka i byarna. Emmy var med Sara idag och kollade på när hon tävlade med Mimir - och hon kom tvåa! Kanonduktiga Sara, vad roligt!

Fullt ös och halv panik utbröt på f m när Agnes kompis (och vår granne, så praktiskt ;) ) kom över och lekte en stund. Inte panik p g a det alltså, utan för att hon påminde om att det var kalas hos Selma idag. Hade fullständigt glömt bort det. Samtidigt höll jag på att förbereda mat och efterrätt/fika, eftersom Maire, min syster med familj skulle komma på e m. Anders fick lite snabbt åka in till Coop och köpa present och medan han var där ringde Emmy till honom och bad att han skulle åka till stallet där det var problem. Vallackarna hade rymt ur hagen (den här gången var Oliver oskyldig i alla fall, pust!) och det var en häst de inte fick tag i. Sussie var ju med Sara där på tävlingen och kunde inte komma ifrån. När han väl tagit sig till stallet hade hästens matte dykt upp, fångat in sin rymling och de hade börjat laga elstängslet.

Kusinerna kom sedan på e m och vi fick sitta inomhus och äta, trots att det genom fönstret såg så härligt och fint ut med solsken och allt. Men som sagt, isvindar var det. Vi värmde oss med kycklinggryta med chorizo och ananas och ris. Till kombinerad efterrätt/fika gjorde jag ett par smulpajer, faktiskt årets första. Jag hade jordgubbar och rabarber i frysen, samt en bärmix med bl a havtorn och björnbär. Så i den ena blev det en given och supergod kombo med jordgubbar och förra årets rabarber (ännu är årets inte stora nog att användas, men snart så..) och den andra med bärmix. Gott, gott..


Fika i lugn o ro, alla barnen är ute och röjer :)


Maire följde med upp och nattade hästarna och passade på att kolla på det supersöta, nya minishettis fölet som kom till världen för lite drygt en vecka sedan. Så otroligt söt!

Grabbarna och Agnes har sedan lekt ute nästan hela e m och kvällen. De kommer nog sova gott inatt!
Andreas i solen. Inte alls så varmt som det ser ut..

Varm Daniel efter ett studsmattepass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar