onsdag 30 maj 2012

En doft av sommar i köket

Nu så har jag provat att göra syrénsaften då. Det tar tre dagar innan jag kan tala om huruvida den smaken föll mig på läppen eller inte. Men eftersom det tydligen är så, av vad jag förstått på dem som provat det här, att man antingen tycker om den eller så avskyr man den, så lägger jag ut receptet jag fått redan nu i alla fall. Vem är jag att tala om för andra vad de ska känna och tycka? Så det är bara att prova själv!
Det var lite pilligt att rensa blomklasarna så att det bara blev de små blommorna kvar, men doften av syrén som spred sig i köket under tiden var helt klart lön för mödan... Annars gjorde man på samma sätt som när man gör flädersaft, inga konstigheter m a o.

Emmy var megastolt (med all rätt!) igår, när hon red på fina Gullan och äntligen lyckades få henne att tölta i närmre 20 meter. Inte alls lätt, men träning ger färdighet och på söndag är det äntligen dags för henne att rida islandslektion igen.

Idag fick Agnes sluta redan vid 14 när skolan slutar och så åkte vi upp till Oliver och red ett tag både hon och jag. Hon är lika stolt som Emmy var igår när hon får rida honom ;)

Idag blev det en ofrivilligt vegetarisk middag, ja inte för att jag klagar på något sätt, men tanken var att göra köttfärssås och spagetti till middag. Vi hade ingen köttfärs eller tomater hemma, så Anders åkte snabbt ner till affären här för att skaffa och kom hem med tomater och Oatly imat.... det fanns ingen köttfärs, inget kött alls! Så det blev att snabbt riva fram av svampen i frysen (där kom mammas svamp som en räddningsplanka idag igen!) och göra en svampsås till spagettin. Ja jag är inte ett dugg ledsen för att det inte fanns köttfärs i affären, det här blev så mycket godare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar