onsdag 16 maj 2012

Döda stjärtmesar

Jag börjar känna mig som snabbmatens mästarinna. Vet inte om det är dålig planering, för mycket att göra eller kanske en kombination av de båda, men varje dag så är det helt plötsligt dags för middag och det måste gå snabbt att göra. Idag blev det en Nigella inspirerad rätt - pasta med fläsk i vitlöksolja. Hon använder sig av pancetta i sin rätt, men jag har valt att använda vanligt, rökt sidfläsk och har lagt till purjolök för den goda smakens skull. Den här rätten kvalar i alla fall in bland snabbmatsrecepten och är en favorit både bland stora och små här hemma.

F m idag tillbringade jag ihop med en gammal klasskompis, vilket var kanonkul! Det fanns mycket att prata om och det dyker upp nya saker hela tiden - "ja visst ja, DET skulle jag ju ha frågat om och det och det och det..." :) Hoppas på att vi kan få till en ny träff inom en inte alltför avlägsen framtid.

Ikväll var Agnes uppe i stallet och putsade både på Felicia och sadeln inför hopptävlingen i morgon. Hon är lite pirrig säger hon, men ser mest fram emot att få tävla :)

Nu ska Anders och jag passa på att åka till City Gross och veckohandla. Misstänker att vi inte är ensamma eftersom det är helgdag i morgon, men förhoppningsvis har det troppat av med folkmängden så här dags, eftersom de andra affärerna runt omkring har stängt.

Det låg två små döda stjärtmesar utanför köksfönstret idag. Det var ingen katt som varit på dem, jag vet inte varför de dött sådär rakt av. Det jag kan tänka mig är att de flugit och slagits och sedan kanske brakat in i rutan. Konstigt var det i alla fall att se dem ligga likadant med bara fem cm mellanrum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar