tisdag 24 april 2012

Trädgårdsdag


På f m idag när alla åkt iväg till sitt åkte jag runt till ett par ridskolor och en ridsportaffär och satte upp till salu lappar. På vägen hem blev det en sväng in på Blomsterlandet eftersom jag fick en rabattkupong på hallonbuske, endast 49,90 :) Det blev en "mormorshallon", som jag hoppas ska trivas och växa här nu. Solen värmde härligt och trädgården lockade, så arbetet med hallonbusken blev till mer plantering och frösättning. Det var först när jag grävde om den andra pallkragen och skulle fylla på jord som jag bara fick ge upp trädgårdsarbetet för dagen; min förbaskade högerarm började värka något enormt och gjorde mig nästan spyfärdig tillslut. Förbaskade muskelinflammation! Det blev till att gå in och försöka hitta på en snabblunch som Ipren kunde få landa i magen tillsammans med.


Orkade faktiskt inte hitta på någon middag som krävde någon större omsorg idag, utan det fick bli en klar grönsakssoppa på potatis, morot och spetskål. Den skötte sig själv på spisen medan Agnes och jag var en stund i trädgården tills alla var hemma och soppan färdig. En tur till stallet på det och dagen blev snabbt kväll igen.... Emmy tog en tur på Pontus, Emil och Martin tog en språngmarsch med getterna och Agnes försökte hoppa lite med Felicia idag igen. Härlig kväll och härlig avslutning på dagen...
"Mormorshallon" får samsas med lavendel. Kaffet inom räckhåll

Rabarberna börjar komma upp så smått nu. Härligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar