söndag 8 april 2012

Rodeo kräver kolhydrater!

Idag har vi haft en relativt lugn och skön dag. Anders och jag började med att åka upp till stallet direkt efter frukost, så att jag kunde passa på att återigen, för tredje dagen, ta ett pass på banan med Oliver. Soligt och fint, lite blåsigt och kallt, men en perfekt dag för ett ridpass.... tyckte jag. Oliver var av en helt annan åsikt och det blev ett rodeo pass istället! Eller kunde ha blivit, för jag hade ingen större lust att sitta kvar där under krumsprången (himla tur att vi inte hunnit koppla från grimskaftet ännu med kedjan, så Anders kunde hindra att hästrackarn stack iväg fullständigt), så när sidkast och bakutkick nr tre eller så var över, skyndade jag mig att kliva ner. Megastolt är jag i alla fall för att jag lyckades sitta kvar och att vi med gemensamma krafter lyckades få honom så stilla att det gick att hoppa av själv. Lite ledövningar ett tag på banan och lite övertalning och pepping från Sussie, så hoppade jag i alla fall upp igen. Rackarn var som en stålfjäder hela passet, men inga fler idiotryck blev det i alla fall. Pust!
Väl hemma igen hade vi tänkt en klar grönsakssoppa till lunch efter all stampig påskmat, men mina mjölksyrematta muskler bara krävde pasta. Det fick bli lite makaroner med trattkantarellsås. Mycket tröstande gott!

Till middag var vi sugna på lite snällare thaimat, kycklingfilén var framtagen och tinad och wokgrönsakerna fanns i frysen så jag gjorde Wokad kyckling med cocosmjölk röd curry. Vi vuxna kryddade lite extra vid middagen med sweet chilisås för att barnen inte gärna äter fullständigt het mat.

Nu ska det bli skönt med lite stickning framför tv:n en stund innan de stora barnen ska hämtas inne i stan från bion..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar