fredag 6 april 2012

Långfredag

Morgonen började med ihållande, strilregn och har nu övergått i ett tätt snötäcke som dessvärre verkar vilja ligga kvar. Skönt i alla fall att vi är lediga över flera dagar tillsammans nu.

Idag har vi varit hos mamma och ätit påskmat. Varje gång det är den här blandningen av mat tänker jag att  gode värld, jag ska aldrig mer äta den här blandningen! Och varje gång, oavsett om det är jul eller påsk, sitter man ändå där och blandar och ger fullständigt. Magkniip!! Kan inte förstå vad det är för konstig matkultur vi har egentligen, när man så fullständigt frossar loss på allt möjligt som dessutom är hur tungt som helst för galla och lever att ta hand om.... och då är det inte alkohol inblandat med (som tur är säger nog de stackars inälvorna!). Avslutningen på all denna goda mat blev kaffe och den gluten- mjölk- och nötfria budapest rullen som jag gjorde på morgonen. Kan man kalla den för Budapestrulle förresten när det inte är hasselnötter i längre? Maränglängd kanske är ett mer passande namn, men budapest vet ju alla vad det är man menar så....

Nu har vi sjunkit ner här hemma framför Ghostbusters och funderar på om allt det härliga godiset som min syster Mona och svåger Luis hade med sig på f m när de var här på en snabbfika, om det kanske får stå till i morgon i alla fall. Vem vet, kvällen är inte slut ännu ;)

Emmy och Emil blåser ägg som ska dekoreras

Agnes valde att påskpyssla framför brasan. Varmt o gott!

Gluten- mjölk- och nötfri Budapesttårta
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar