onsdag 18 april 2012

Jordnötskakor, gluten- och mjölkfria


2 dl salta jordnötter
2 dl strösocker
200 g mjölkfritt margarin
3 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver

Börja med att hacka jordnötterna (jag kör dem helt lätt i matberedaren lat som jag är). Lägg över dem i en skål.
Kör sedan strösocker och mjölkfritt margarin slätt i matberedaren. Blanda i bovetemjöl, havregryn, bakpulver och kör ihop till en deg. Lägg sedan över degen i en skål och knåda in de hackade jordnötterna. Den här gången hade jag även i en näve mörka, mjölkfria chokladknappar tillsammans med nötterna. Rulla sedan köttbullsstora, runda kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut så lägg dem inte för tätt, jag brukar lägga 4 x 4 st på varje plåt och får ut cirka 38 st kakor på en sats. Grädda sedan mitt i ugnen i 175 grader i cirka 15 min. Ringla gärna lite smält choklad över de svalnade kakorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar