tisdag 10 april 2012

Härliga vänner!

Vissa dagar hör man helt enkelt inte hemma i köket. Trist bara när de dagarna innehåller besök av ett flertal personer. Igår var det just en så´n dag för mig!
Kompisarna norrifrån har varit nere hos morföräldrarna över påsken och igår passade vi på att träffas en stund på dagen. Mina vänner från arbetet kom också över på en fika och som tur var hade de med sig en god sockerkaka, för jag hade gjort försök att göra vanliga rulltårtor på morgonen.... grr.. Är det något jag inte klarar av så är det vanliga rulltårtor. Den första hamnade i soporna direkt, den var kolsvart utanpå men rann när jag stjälpte upp den på ett nytt bakplåtspapper. Där rök tre ägg, nästa ägg hamnade på golvet. Vid det laget var jag så arg att gästerna hade nog flytt i panik över svavelångorna som osade i köket från mitt språk, om de hunnit komma. Två rulltårtor till gjordes och de blev klara utan att vara helt kolsvarta, men liknade inte någonting. Vid det laget hade Marie hunnit komma och vi fick i alla fall dagens första hjärtliga skratt över eländet. När alla väl var här och vi skulle fika kom nästa glada skratt över "skapelserna" och vi kom fram till att det var nog en megastor variant av crèpes jag bjöd på. Skönt i alla fall att det var mina härliga vänner som kom, så att ilskan snabbt hann bytas till glada skratt istället.
Maken hotar med att starta upp en blogg där mina misslyckade kok- och bakförsök ska hamna under rubriken "den nakna sanningen". I vilket fall som helst blev det inga bilder på de misslyckade tårtorna, och slut tog de i ett nafs så smaken var det inget fel på.

Middagen som vi bjöd Marie och hennes barn på blev Kycklinggryta med dragon och ananas. Den blev som den skulle i alla fall :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar