måndag 2 april 2012

Glutenfri räkmacka och detoxtankar

Äntligen en lugn, vindstilla och solig kväll. Det blev en tur på banan med Pontus för Emmy ikväll och jag kan förstå att hon var nöjd med att det äntligen blev av. Annars har det blåst isvindar här idag, det blåste så hårt att det fullkomligt ven genom huset och jag har fått råelda hela dagen. Tack och lov för all ved vi har i alla fall!

Mitt skaldjurssug slog till idag igen och resulterade i en glutenfri tékaka från Hans&Greta med ett BERG av räkor. Under tiden jag lunchade på den läste jag boken jag köpt om Raw Food, av Ulrica Davidsson och funderade på om man inte kanske skulle försöka sig på det här med ett par detoxveckor. Det är säkert jättebra att göra det... men kanske inte just nu? Hm, är det inte så att för att något sådant ska fungera måste man vara taggad och laddad inför det till 100%, eller? Får nog allt ta och fundera lite till på det känner jag... I vilket fall som helst så verkar det här med Raw Food vara något för en glutenallergiker. Det är massor med bönor (som jag älskar), grönsaker, bovete (som ju är naturligt glutenfritt) och så använder man sig mycket av mandelmjöl istället för "vanligt" mjöl. Det ska jag definitivt prova utan någon närmre betänketid i alla fall. Det finns ett recept på fröbröd med morötter som jag tänker baka senare i veckan när jag är ledig igen.

En annan kokbok som jag nyligen köpt och börjat använda mig av är Kostrådgivarens kokbok, av Nina Ahlm. Det är bra recept, men de behöver modifieras så att vi kan använda oss av dem, de innehåller annars mycket sojaprodukter, dinkelmjöl och annat som inte fungerar hos oss. Det jag provade att göra idag var Kycklingstroganoff med Quinoa. Lägger även det under receptfliken. Alla åt det, men hur pass gott man tyckte det var varierade :) Jag ska i alla fall ha med det till jobbet i morgon kan jag säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar