tisdag 17 april 2012

Fruktremmar, laktritspulver och annat gott.

Ännu en hektisk dag har blivit kväll. Morgonen började med utvecklingssamtal nr 2 för den här terminen. Idag var det Emils tur att bli granskad under lupp. Han höll måttet han med, tur för honom ungen ;)
Efter det åkte jag hem och hann med att göra ett experiment på tryfflar. Jag köpte hälsogodis härom dagen som Sussies syster gör: fruktremmar och vansinnigt goda tryfflar. Köpte även en ekologisk 85%-ig choklad, som är jättegod att äta som den är. Den kakaohalten brukar man annars få använda som krydda i mat eller använda att baka på, men som sagt den här var krämig och mycket god att äta rakt av. Det fanns även lakritspulver (alldeles äkta vara alltså, inte något som är gjort av krossat godis!) som jag var tvungen att prova en påse av. Så idag var jag då tvungen att försöka göra lite spännande tryfflar själv, så mitt experiment blev mjölkfria lime- och lakritstryfflar. Nu använde jag dock inte den chokladen jag köpte, utan en mörk jag redan hade hemma. Ville ju inte förstöra fin choklad om det inte hade fungerat som jag tänkt. Gott blev det i alla fall.

Efter lunch hämtade jag Linnéa, tjejen som hjälper oss att rida igenom Oliver och hjälper oss att få lite fason på honom innan vi säljer honom. Han hoppade så duktigt så, det märks att han tycker om det. Och lastningen gick som en dans den med idag. Duktig kille!

Nu ikväll har Anders följt med Emil till prisutdelningen i skyttet. En liten pokal kom Emil hem med i alla fall, kul :)

Allt matbröd är slut, så e m har bestått av brödbak också. Först blev det efter Emils önskemål,
  glutenfria brödkakor och när de var undanstuvade gjorde jag några hålkakor till de icke glutenfria i familjen. De stod på jäsning under tiden jag snabbt ilade upp till stallet och nattade hästarna. Det är nog tur att jag ska jobba ett par dagar nu tror jag.....

Glutenfria brödkakor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar