fredag 27 april 2012

Fredagsmys, en stund i alla fall..

Idag har det varit en sådan där dag som det är alltför mycket att göra på och dagen kommer inte vara slut ännu på många timmar om jag ska hinna med allt som ska hända i morgon med.

Först arbetade jag fram till lunch, direkt efter var det dags för bilbesiktning. Anders kom in till jobbet så åkte vi ihop dit och passade även på att handla lite som vi behövde ha hem. Sedan iväg och hämta Agnes, förbereda ett ordentligt mellis, eftersom vi visste att middagen idag skulle bli sen. Hann lagom få i oss det så bar det av för att hämta Emmy på praon. Det var sista dagen på dagis för henne och hon hade pyttsar och långpanna att kånka på, som hade innehållit diverse godsaker till barn och fröknar. Efter det åkte jag in till B en stund för att gratulera henne på födelsedagen. Hon är bara så skön, ju äldre hon blir desto bättre tycker hon det är. Jag påpekade att det bara är två år kvar tills hon fyller 60, och fick ett lyckligt "jaa, jag blir en stor dam då"! :) till svar. Skön syn på livet och sig själv har hon över huvud taget, det finns inga fel, brister eller skavanker att klaga på. Försöker att lära mig lite av hennes vänlighet mot sig själv, något som nog alla skulle behöva lära sig idag tror jag.

Eftersom Mazdans bromsar valde att ge upp när jag hämtade Emmy, fick Anders lämna och hämta mig hos B. Vi åkte direkt därifrån för att natta hästarna och lägga på dem täckena inför natten, sedan bar det äntligen av hemåt för lite middag. Emmy hade förberett tortilla degen, så det var bara att börja kavla och steka bröden. Det fick bli "lite av varje" tacos idag. Jag föredrar lax så lite tacokryddad sådan blev det (tacokryddan för just fisk är bara så god!), sedan fanns en klutt köttfärs kvar i frysen, lite tacokrydda på den, och sist så strimlade jag några kycklingfiléer som fick fajitas kryddor. Mumsigt värre, och det får fungera som vårt fredagsmys idag.....

Nu är det bara att ge sig till att baka en tårtbotten till i morgon, då vi får främmande som ska gratta Emil en dag i förväg..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar