lördag 28 april 2012

Firande

Idag har vi börjat att fira Emil, en dag i förväg visserligen, men för att alla som ville skulle kunna komma fick vi dela upp firandet lite. Så idag var farfar och farmor och fastrar och farbröder här. Vi brukar nästan alltid kunna sitta ute när Emil och jag fyller, värmen brukar ha kommit så pass långt då och även idag verkade det till en början lovande. Solen sken och barnen gick i bara koftor ute, så vi plockade fram trädgårdsmöblerna och dukade upp. Lagom när alla kommit och vi satt oss, gick solen i moln och det blev genast lite kyligare. Men ingen ville gå in i alla fall, utan jackorna åkte på och kaffe+te muggar fylldes på.


Något frusna, men ingen vill gå in

Idag gjorde jag en tårta som väl inte var sådär väldigt "klimatsmart", men den blev bra i alla fall :)
Köpte holländska, växthusodlade jordgubbar och björnbär att garnera tårtan med. De var faktiskt väldigt goda och smakrika för att vara odlade så. Förvånande men positivt att det inte bara blev vackert som dekoration, utan välsmakande med. Valde att göra tårbotten i en teflonform som mätte cirka 30x40 cm, istället för den traditionellt runda, eftersom vi blev några stycken och det blir lite fler bitar då på det viset.


Födelsedagsbarnet måste skära första biten!


Ikväll har vi tänkt att vi ska grilla lite fläskkött och göra en god bönsallad till. Ska bli gott!

Nu lite senare kan jag tala om att det var mycket gott och att vi även grillade lite färsk sparris och små, färska gula lökar, som sedan fick lite olivolja och parmesanflingor över sig. Vansinnigt gott! För att inte tala om cole slawn på spetskål.....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar